Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Videot

KansioJuuritaso    Kansio


Videot:
   
 

  Sorkanhoitoa Seppälässä
Sorkkaterveys on yksi olennainen osa nautojen hyvinvointia. Seppälän opetusmaatilalla elävän itäsuomenkarjan eli kyyttöjen sorkkaterveys on yleisesti ottaen erinomaisella tasolla. Sorkkaongelmia ei rodulla juurikaan esiinny. Tästä huolimatta ennaltaehkäisevä hoito on tärkeää. Sorkanhoitaja käykin koululla kaksi kertaa vuodessa tarkastamassa karjan sorkkaterveystilanteen. Tällä kertaa tarkastukseen joutui 37 eläintä joista kolmekymmentä oli sorkiltaan täysin terveitä. Seitsemältä eläimeltä löytyi vertymiä anturasta tai valkoviivan repeämiä. Kaikki havaitut tapaukset olivat lieviä. Video on kuvattu marraskuussa 2013.
   
   
 

  Iitukan ja Innottaren siirto
Seppälän opetusmaatilan navetassa omalla osastollaan elelevät tiineet hiehot siirretaan lypsylehmien joukkoon noin 1 - 2 kk ennen laskettua poikimista. Näin hiehot saavat totutella elämään uudessa laumassa ja ehtivät myös tottua mm. lypsyasemaan ja lehmien rutiineihin ennen kuin oma ura lypsylehmänä alkaa.

Tänään muutto lehmäosastolle oli tullut ajankohtaiseksi Iitukalla ja Innotarella. Iitukka on Anni Tarkiaisen ja Innotar puolestaan Hingunniemen opetusmaatilan kummikyyttö.
   
   
 

  Vasikkakarsinan liepeiltä
Pienimmät kyyttövasikat valmistautumassa aamunavetan jälkeiselle päivälevolle. Karjakeittiön puolella myös navettakissa Pikku-Misu päättää ottaa päivätorkut.
   
   
 

  Kyyttöjen laitumellelasku 2011
Kainuun ammattiopistossa Seppälässä päästettiin kyytöt lkevätlaitumelle 28.5.2011 KevätKantrin yhteydessä noin tuhannen ihmisen seuratessa tapahtumaa päivän aikana.
   
   
 

  Sonnin siirto turvallisesti (3:35)
Kuinka irrallaan olevaa sonnia voidaan liikuttaa turvallisesti.
   
   
 

  Mitä kyytöt meille ovat? (3:56)
Lyhyt katsaus kyyttöworkshopin tunnelmiin ja kertaus siitä, mitä kyytöt meille Kainuussa, Kainuun ammattiopistossa ja Seppälässä ovat.
   
   
 

  Alkionhuuhtelua geenipankkikarjassa
Pohjois-Suomen uutiset tekivät jutun marraskuussa 2009 alkionhuuhtelusta Seppälässä. Mutta kuinkas sitten kävikään...
   
   
 

  Seppälän kyyttökarja
Video kyytön jalostuksesta ja Seppälän kyyttökarjasta.
   

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021