Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Yrkesakademin i Österbotten

Kungsgården

Lantbruk

Skogsbruk

Trädgård

PälsKungsgårdens park i Gamla Vasa har anor som sträcker sig långt tillbaka i tiden, den grundades år 1556 av den dåvarande svenska kungen Gustav Vasa. Parken som är nästan 50 hektar består av områden med äldre träd, alléer och gräsmattor. Här finns både inhemska och utländska trädslag, fruktträd och bär samt olika typer av perenner. Parkområdet formar ett grönt och estetiskt rum – ett rum som inbjuder till rekreation, motion och lärorika upplevelser. Här får våra studerande öva sig på praktiska uppgifter inom parkskötsel; beskärning av träd, skötsel av träd och buskar och användning av trädgårdens maskiner.
 

Till trädgården hör även en frilandsodling på ca 1 hektar, där odlas bl.a. blomkål, broccoli, jordgubbar, örter, frilandsblommor och mycket mer. Studerande är aktivt med och jobbar med frilandsproduktionens olika skeden. Sommar och höst är det möjligt för besökare att komma och plocka jordgubbar och köpa av våra frilandsprodukter.

Vi ordnar även årligen en traditionell julbasar där våra studerande säljer julblommor och egenplanterade, vackra julkorgar.

Tapahtumaloki
10.9.2018
Video

23.11.2017
Video

23.11.2017
Video

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Yrkesakademin i Österbotten ligger i Gamla Vasa. År 1556 grundades en Kungsgård Korsholm på området där vår skola ligger idag. År 1856 beslöt tsaren att grunda en modellfarm på området och därefter har lantbruks-, trädgårds- och skogbruksundervisning getts i området till dessa dagar - lantbruksundervisningen fyller alltså 155 år i år!

Vi har en mycket bra hemman för lantbruk- och skogsundervisning för unga och studerande deltar aktivt i alla arbetsfaser från första läsåret. Som vuxen kan du förutom lantbruk- och skogsbruk även studera inom trädgårds- och pälsbranschen.


KeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021