Seppälän historiaa
Seppälä on Kainuun vanhin ammatillinen oppilaitos, joka on perustettu jo vuonna 1897. Koulun perustamisen kimmokkeena olivat 1800-luvun lopun katovuodet. Tällöin päätettiin, että viljanviljelyn sijaan ryhdytään kehittämään karjataloutta ja tähän tarvitaan maatalouskoulutusta.
Seppälällä oli viime vuosisadan alkupuolella suuri rooli kainuulaisten opillisen sivistyksen kohottajana samoihin aikoihin perustettujen Kajaanin Seminaarin ja Kainuun Opiston kanssa. Kouluun haettiin omakätisellä hakemuksella ja mukaan liitettiin papintodistus, lääkärintodistus, että oli vapaa tarttuvista taudeista, vanhempien tai holhoojan lupakirja, jos oli alaikäinen sekä todistus kansakoulun suorittamisesta tai vakuutus vähimmäistiedoista.
Maanviljelysseuran Ilmari Kiannolta tilaaman Nälkämaan laulun ensimmäinen julkinen esitys oli Seppälässä 21.12.1911. 21.12.2011 juhlittiin Nälkämaanlaulun 100-vuotisjuhlaa lumesta rakennetulla Nälkämaan aukiolla Seppälän sisäpihalla.
Talvisodan aikana Seppälässä oli Pohjois-Suomen rintaman esikunta kenraalimajuri Viljo Tuompon johdolla. Seppälästä käsin johdettiin mm. Suomussalmen, Raatteen ja Kuhmon taistelut.
Tutustu Juhlalehteemme! Tutustu Impilinnan peruskorjausprojektiin

|