Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Etusivu

Opiskelu

Sää

Historiikki

Mustiala alueena

Mustiala live

Mehiläistarha

3D ympäristö

Virtuaalipolku

TOP

Mustiala
Hämeen ammatti-instituutin ja Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan yksikkö sijaitsee Tammelassa, Lounais-Hämeessä. Opetusmaatila on kokonaispinta-alaltaan n. 1100 ha, josta peltoa n. 180 ha. Tila tarjoaa erinomaiset puitteet monipuoliselle ja nykyaikaiselle käytännön harjoittelulle.

Tuotannossa ovat viljakasvit, nurmi monipuolisissa seoksissa muun muassa puna-apilan ja sinimailasen kanssa, herne sekä härkäpapu. Opetusmaatilan päätuotantosuuntana on maidontuotanto. Uudessa pihattonavetassa on noin 90 paikkaa lypsylehmille ja noin 70 nuorkarjapaikkaa. Pihatossa on korkea automaatioaste. Mustialan opetusmaatila palkittiin Järkivihreä-kunniakirjalla syksyllä 2014. Opetusmaatilan tavoitteena on toimia valkuaisosaamiskeskuksena ja tuottaa itse kaikki karjan tarvitsemat valkuaisrehut.

Tuotantosuunnat:

  • Maidontuotanto
  • Kasvinviljely
  • Energiakasvit
  • Metsät
  • Mehiläistarhaus
Mustialan navetan elämää pääset seuraamaan osoitteessa www.virtuaalikyla.fi/mustialannavetta. Blogissa uusimpia kuulumisia navetalta!

Jo vuodesta 1563
Kuningas Kustaa Vaasa perusti vuonna 1556 Mustialaan kuninkaankartanon.Vuonna 1563 Mustiala läänitettiin Jokioisten kartanon ohella Klaus Kristerinpoika Hornille ja vuonna 1694 kartano määrättiin Uudenmaan-Hämeen rakuunarykmentin
everstiluutnantin virkataloksi.

Suomen Talousseuran toimesta vuonna 1840 Mustiala valittiin maamme ensimmäiseksi maatalousoppilaitoksen paikaksi. Myös maamme korkeinta maatalousopetusta annettiin Mustialassa, sillä agronomeja valmistui oppilaitoksesta aina vuoteen 1908 saakka,
jolloin opetus siirrettiin Helsingin yliopistoon. Tämän jälkeen Mustialasta on valmistunut agrologeja.

Nykyään Mustiala on osa Hämeen ammattikorkeakoulua ja Hämeen ammatti-instituuttia. Agrologikoulutuksen rinnalla Mustialassa annetaan maatalousalan perustutkintoon johtavaa koulutusta. Mustialan arvokkaat puitteet ovat tehneet siitä suositun matkailukohteen ja erilaisten tapahtumien pitopaikan.

Mustiala Instagramissa

Tapahtumaloki
30.6.2017
Blogimerkintä

5.6.2017
Valokuva

5.6.2017
Valokuva

Kaikki tapahtumat RSSPerustiedot
Yhteystiedot
Mustialantie 105
31310 Mustiala
Sähköposti: mustiala[at]hamk.fi
Vaihde: +358 3 6465519
Fax: +358 3 6465500
www-sivut

KeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021