Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Opetusmaatila

Opinnäytetyöt

Keke-polku

Telkkäperheet

Lapin ammattiopisto, Metsäruusu

Koulutilan alue ostettiin vuonna 1937 Yliojan perikunnalta. Koulutustoiminta alkoi, kun tilalle perustettiin pienviljelijäkoulu jo seuraavana vuonna. Kotieläinten pito lopetettiin 1990 -luvun alussa, jonka jälkeen opetusmaatilan tuotantosuunta muuttui yksinomaan kasvintuotantotilaksi.

Peltolohkoilla viljellään rehukasveja sekä avomaan vihanneksia ja marjoja. Taimistolla tuotetaan puita ja pensaita sekä muita monivuotisia kasveja. Koulun viheralueilla voi havainnoida pohjoisessa kestävien kasvien menestymistä. Kasvihuonealaa on 2300 m2.

Eri kasvilajeihin tutustumista varten puutarhamyymälän läheisyydessä on vihannesten-, kesäkukkien- ja monivuotisten kasvien näytemaita. Vuodesta 2005 lähtien porotalouden vuosikiertoa on seurattu oppilaitoksen omalla poroaidalla. Koulun metsiin tehty luontopolkuverkosto on opiskelijoiden lisäksi retkeilijöiden, lasten ja liikuntarajoitteisten vapaassa käytössä. Oppilaitoksen yhteydessä toimii vuokratalli ja yritysvetoinen pieneläinhoitola Kieppi. Kansainvälisyyttä koulun toimintaan tuo yhteistyö Itävallan, Saksan, Ruotsin, Norjan, Venäjän ja Viron oppilaitosten kanssa

Tapahtumaloki
4.9.2013
Prosessikaavio

4.9.2013
Prosessikaavio

3.9.2013
Prosessikaavio

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Oppilaitos sijaitsee Rovaniemellä, ainoastaan viiden kilometrin päässä keskustasta. Koulu sijaitsee maaseutumaisessa ympäristössä ja joen takana aukeavat kaupunkinäkymät. Oppilaitos toimii koulutustoiminnan lisäksi aktiivisesti myös ulospäin. Rovaniemeläisten keskuudessa se tunnetaan suosituista myyntitapahtumistaan, joita ovat syksyn sadonkorjuumarkkinat, joulumyyjäiset sekä kevään puutarha- ja metsäpäivät.

Oppilaitoksen koulutustarjontaan kuuluvat maatalousteknologian ja puutarha-alan lisäksi luonto-ohjaus, ympäristönhoito, porotalous, eräopaskoulutus sekä luontoalan erikoisammattitutkinnot.

Tuotantosuunnat:
Kasvinviljely
Erikoiskasvit
Avomaa, vihannekset
Avomaa, juurekset
Taimitarhatuotanto
Kasvihuone, kukat
Kasvihuone, vihannekset
Marjat
Viherrakentaminen
Porotalous
Metsät
Luonnontuoteala

Yhteystiedot:
Metsäruusuntie 18
96400 Rovaniemi
www.lao.fi

KeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021