Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Etusivu

Meijeriala on voimakkaan tuotekehityksen, luovien ideoiden ja tulevaisuuden ala.
 

Hämeen ammatti-instituutin meijerialan yksikkö on alan ainoa toisen asteen ammattillista koulutusta antava oppilaitos Suomessa.

Meijerialan koulutusohjelmassa elintarvikealan perustutkinnon suorittaneet toimivat pääosin teollisuudessa muun muassa eri tuotteiden valmistajina ja valmistuksen ohjaajina, tuote- tai pakkausosastojen esimiehinä, laboratoriovastaavina ja maidon vastaanoton sekä yhteiskäsittelyn hoitajina.
 

Tutkinto antaa pätevyyden työskentelyyn myös muissa elintarvikealan yrityksissä esim. lihateollisuudessa, panimoteollisuudessa tai makeisteollisuudessa. Ammattilillisiin opintoihin sisältyy myös työssä oppimista sekä opinnäytetyö
 
Ajankohtaista Sairiossa:
 
 

Maidonjalostajan ammattitutkinto alkaa lokakuussa
 

Maidonjalostajan ammattitutkinto antaa käytännönläheiset perusteet pienimuotoiseen maitotuotteiden valmistukseen. Koulutuksessa perehdytään yrittäjyyteen, tuotteiden valmistukseen, niiden laatuun ja laadun hallintaan. Valinnaisia tutkinnonosia ovat tuorejuustojen, kypsytettyjen juustojen, ravintorasvojen ja levitteiden sekä jäätelöiden ja jälkiruokien valmistus.
 

Teoriaopintojen lisäksi koulutus sisältää käytännön harjoituksia ja ammattimaisesti ohjattua työnopetusta opetusmeijerissä. Kyseessä on niin sanottu valmistava koulutus, jossa varsinainen ammattitutkinto suoritetaan opintojen yhteydessä näyttöinä.
 

Opiskeluun sisältyy etäopiskelua ja työssäoppimista sekä tutustumiskäyntejä alan yrityksiin ja messuille.  Lähiopetusta on noin 2-3 päivää kuukaudessa. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Hakuaika koulutukseen päättyy 23. syyskuuta. Koulutus alkaa lokakuussa.  Lisätiedot: www.hami.fi ja Kirsi Kriikku-Kalaja(at)hamk.fi .

Tapahtumaloki
26.10.2010
Video

26.10.2010
Video

11.8.2010
Prosessikaavio

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
KeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021